Velden zijn niet correct ingevuld
Achtergrond
(0599) 671 300

RAVEN Precision Farming

RAVEN Precision Farming is actief in de ontwikkeling en verkoop van nauwkeurige RTK GPS-besturingssystemen voor landbouwtoepassingen. De ontwikkeling omvat het ontwerpen, testen en doorontwikkelen van producten van RAVEN Precision Farming op vraag van de markt en gebruikers.

SBG / Raven
De Viper 4 TWIN is het nieuwe topmodel scherm van SBG / Raven. De Viper 4 TWIN is het eerste tastbare resultaat van de overname en samenwerking van SBG en Raven. Door het grote en overzichtelijke 12,1” beeldscherm bedient u gemakkelijk alle functies en heeft u altijd een perfect overzicht.

Of het nu gaat om trekkerbesturing of TWIN-werktuigbesturing, sectiebesturing of egaliseren, alle verschillende besturingen zijn volledig geïntegreerd in de Viper 4 TWIN. Met de Viper 4 TWIN kunnen zowel rechte lijnen, bochten als contouren worden gereden of combinaties daarvan. De Viper 4 TWIN beschikt verder over handige functies als het instellen van kopakkers met verschillende breedtes en het weergeven van de spuitsporen, eventueel zelfs met een afwijkende werkbreedte.

Toekomstig zal de Viper4 TWIN ook beschikken over Isobus Virtual Terminal en Task Controller, 4 camera-aansluitingen, online uitwisseling van perceelsgegevens en doseerregeling. De Viper 4 TWIN beschikt standaard over GPS en GLONASS. De Viper 4 kan voor de ontvangst van RTK-correcties worden uitgevoerd met een interne radiomodem of het GSM-modem Slingshot.

SBG uitbreidingsmodules
De Viper 4 TWIN heeft tal van extra opties, zoals een uitgebreide teeltregistratie, het vastleggen van hoogtekaarten en een speciale module om proefvelden aan te leggen of op raster te kunnen planten. Verder beschikt de Viper 4 TWIN standaard over twee GPS-antenne aansluitingen. Na activatie van de tweede antenne is de Viper 4 TWIN geschikt om gelijktijdig een trekker en een werktuig te besturen.

SBG Teeltregistratie
De teeltregistratiemodule is de ideale assistent om gedetailleerd de locatie en grootte van verschillende soorten, partijen of rassen vast te leggen.

De module is volledig vrij in te delen door de gebruiker, waarbij tot 6 unieke kenmerken kunnen worden gekozen. Uniek is bovendien dat tijdens het registreren van de ene soort de volgende soort alvast kan worden geselecteerd en klaargezet, zo kunt u ononderbroken doorwerken.

De Teeltregistratiemodule wordt geleverd samen met het kantoorpakket Office Manager. Hiermee kunnen de verzamelde gegevens eenvoudig worden verwerkt en geëxporteerd worden in Google Earth (.kml) of spreadsheet  bestanden (.csv).